CategoriesMinimartieni

Începe școala! Ce vitamine susțin sistemul imunitar al copiilor

Pe lângă rechizite și uniforme, pregătirea copiilor pentru începerea noului an școlar poate include și  administrarea de vitamine care să sprijine sistemului imunitar al celor mici. Prezența în colectivitate a copiilor presupune și expunerea la numeroși germeni care le pot afecta sănătatea. Cu un sistem imunitar puternic, ei pot face față mai ușor provocărilor inerente contextului școlar. Mai mult decât atât, vitaminele pentru copii îi pot ajuta să-și îmbunătățească performanțele școlare. Există vitamine care cresc capacitatea de memorare și de concentrare. Acestea acționează în mod direct asupra celulelor cerebrale și le regenerează.

Stabilirea unui regim alimentar echilibrat este, de asemenea, important pentru dezvoltarea copiilor, mai ales atunci când participă la activități educative. Totuși, chiar dacă este importantă pentru sănătatea lor, administrarea vitaminelor la copii trebuie realizată doar în urma unor discuții cu medicii specialiști. Aceștia vor stabili tipul de vitamine de care copiii au nevoie, precum și cantitatea în care trebuie administrate.

Vitamine care întăresc sistemul imunitar

Elevii trebuie să intre în clasă cu un sistem imunitar pregătit să facă față virusurilor și bacteriilor. În colectivitate, riscul de a contacta o boală este mai mare, tocmai de aceea sistemul imunitar al copiilor trebuie pregătit să poată lupta cu germenii. Este suficient ca un singur copil să intre în clasă răcit, pentru ca ceilalți să fie expuși riscului de îmbolnăvire. Iar vitaminele sunt un aliat puternic în procesul de prevenție.

Vitamina C, de exemplu, îmbunătățește sistemul imunitar și crește capacitatea de concentrare a copiilor. De asemenea, complexul de vitamine B ajută la îmbunătățirea memoriei și capacității de a concentrare, având, totodată, și rolul de a proteja celulele cerebrale de factorii de stres. De asemenea, tonifică și calmează sistemul nervos. În același timp, vitaminele A și E joacă un rol important în dezvoltarea vederii copiilor.

Alimente pline de vitamine recomandate de specialiști

Pentru ca necesarul de vitamine și nutrienți de care copiii care merg la școală să fie asigurat, părinții trebuie să le ofere micuților un regim alimentar adecvat. Experții din cadrul Centrului de Control și Prevenire a Bolilor (CDC) au realizat și o analiză a alimentelor bogate în vitamine (https://www.cdc.gov/healthyweight/healthy_eating/index.html) pe care părinții ar putea să le folosească pentru a-i hrăni pe cei mici, astfel încât sistemul lor imunitar să facă față germenilor din colectivități, iar performanțele lor școlare să crească.

De exemplu, iaurturile fără adaos de zahăr ar putea înlocui deserturile nesănătoase încărcate de zahăr rafinat. Carnea de pește sau pieptul de pui prăjit la grătar pot reprezenta o alegere sănătoasă pentru masa de prânz. Fasolea s-a dovedit a fi un aliat al părinților care doresc să le ofere copiilor mese încărcate de vitamine. Alimentația copiilor trebuie să fie echilibrată și oferită la un interval de timp ce trebuie respectat în fiecare zi.

Regimul alimentar poate fi suplimentat și cu ajutorul vitaminelor. Aceste vitamine trebuie să aibă ingrediente naturale și să nu conțină coloranți sintetici sau îndulcitori. Vitaminele Minimarțieni Proimun Defend conțin ingrediente naturale precum extract de soc și de măceș, alături de beta-glucan și vitamina C, ce sprijină sistemul imunitar. Și au aromă delicioasă de lămâie!

Suplimentarea cu vitamine se face doar la recomandarea medicului

Este important de reținut că vitaminele pentru copii se administrează la recomandarea medicului specialist, ținându-se cont de regimul alimentar și de starea generală de sănătate a celor mici. În urma unui consult medical, medicul stabilește dacă un copil are sau nu nevoie suplimentară de vitamine. Iar atunci când părinții primesc recomandarea din partea medicilor să le administreze vitamine copiilor, este important ca aceștia să țină cont de mai multe aspecte pentru a fi siguri că le oferă copiilor produse de calitate.