CategoriesMinimartieni

Copiii au nevoie de suplimente alimentare cu vitamine. Iată cum și când se administrează acestea!

Pe măsură ce copiii cresc, este important ca ei să aibă suficiente vitamine și minerale pentru a fi cât mai sănătoși. Majoritatea copiilor își iau suficienți nutrienți din alimentație, dacă aceasta este echilibrată, dar în unele cazuri ei au nevoie de suplimentare cu vitamine și minerale. Suplimentarea cu vitamine este indicată în special în situațiile în care există o deficiență de vitamine cauzată de lipsa consumului anumitor alimente, diete restrictive sau malabsorbția unor nutrienți, potrivit unui studiu publicat în Journal of Nutritional Science. Din același studiu aflăm că inclusiv în societățile europene cu acces la resurse se poate observa în cazul unor copii o dificultate de absorbție a anumitor vitamine, cum ar fi D și E, și a mineralelor precum iodul.

Află mai departe ce sunt suplimentele alimentare cu vitamine și când ar trebui ca acestea să fie consumate de copii!

Ce sunt suplimentele alimentare cu vitamine

Vitaminele sunt compuși organici pe care organismul nostru le folosește în procesele metabolice. De regulă, vitaminele sunt obținute dintr-o alimentație echilibrată și sănătoasă, însă atunci când organismul nu poate absorbi vitaminele necesare sau când hrana nu este suficient de variată, pot fi necesare suplimentele cu vitamine.

Suplimentele alimentare au fost create pentru a compensa lipsa anumitor vitamine din organism. Ele conțin vitamine și minerale ce corectează aceste deficiențe. Un studiu publicat de Cambridge University Press a analizat efectele pe care le au anumite vitamine asupra organismului:

  • Vitamina E: este un agent antioxidant puternic, care are și acțiune antimicrobiană.
  • Vitamina A: este esențială pentru vedere, susține creșterea celulară și integritatea musculară.
  • Vitamina D: este fundamentală pentru un metabolism adecvat al oaselor.
  • Vitamina C: este importantă în sinteza colagenului. Suplimentarea cu vitamina C este folositoare în cazul infecțiilor respiratorii recurente, arată studiul citat.
  • Vitamina B12: are un rol major în funcționarea neurologică, dar aduce beneficii și sistemului cardiovascular.

Când au copiii nevoie de suplimentele alimentare cu vitamine

Potrivit mayoclinic.org, vitaminele pentru copii sunt necesare mai ales când aceștia au:

  • întârziere în dezvoltarea fizică
  • anumite restricții alimentare
  • alergii la unele alimente

Și studiul publicat de Cambridge University Press arată, de asemenea, că suplimentarea cu vitamine este recomandată atunci când este descoperită o carență a anumitor vitamine, când acestea nu sunt obținute din alimentație sau când copilul are o dietă restrictivă. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, vitamina A este esențială pentru sănătatea și imunitatea copiilor, de aceea, atunci când există o carență a acestei vitamine, se recomandă suplimentarea, la copiii cu vârste cuprinse între 6 luni și 5 ani. De asemenea, potrivit American Family Physician, copiii și adolescenții care consumă mai puțin de un litru de lapte fortificat cu vitamina D pe zi au nevoie de suplimentare până la 400 IU de vitamina D pe zi.

Pentru a susține starea de sănătate a copilului tău și a-i asigura energia pe tot parcursul zilei, îți recomandăm multivitaminele Minimarțieni Gummy, cu soc sau echinacea. Conțin Vitamina C, Zinc, Vitamina B3, Vitamina B12, Vitamina D3, Vitamina E, Vitamina K, Acid folic și Biotină și sunt recomandate copiilor de peste 3 ani.

Surse:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7288613/

https://www.cambridge.org/core/journals/journal-of-nutritional-science/article/appropriate-and-inappropriate-vitamin-supplementation-in-children/19E04279BA5240B7F297B421C13C82E3

https://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/nutrition-and-healthy-eating/expert-answers/multivitamins/faq-20058310

https://www.who.int/data/nutrition/nlis/info/children-6-59-months-receiving-vitamin-a-supplements

https://www.aafp.org/pubs/afp/issues/2010/0315/p745.html