CategoriesMinimartieni

Copilul tău dedică prea mult timp jocurilor video? Cum îl convingi să facă mișcare

Atunci când sunt întrebați de ce le plac atât de mult jocurile video, majoritatea copiilor spun că acestea îi ajută să se relaxeze, să învețe lucruri noi și să își creeze propriul univers. De aceea, ei dedică multe ore jocurilor video, unde au parte de provocări diferite. De multe ori, cei mici sunt absorbiți de acest univers oferit de jocurile video, pe care îl preferă în detrimentul activităților petrecute afară. Citește mai departe câteva sfaturi care te pot ajuta să îți convingi copilul să dedice mai puțin timp jocurilor video și să facă mișcare!

1. Propune-i un schimb!

Pentru a limita timpul pe care îl dedică jocurilor video, îi poți propune celui mic un schimb. De exemplu, dacă își face curat în cameră, se poate juca un anumit interval de timp.

2. Limitează-i timpul de folosire a telefonului și a computerului în weekend

După o săptămână de școală, copiii simt nevoia să se relaxeze, iar jocurile video și rețelele de socializare sunt cele mai la îndemână metode pentru a se destinde. Însă, dacă vor petrece multe ore online, în special noaptea, copiilor le va fi dificil să se readapteze programului școlar. Astfel, îi poți seta copilului un anumit interval pe care îl poate petrece online. Propune-i pentru restul timpului o activitate care să implice mișcare, cum ar fi o plimbare în oraș cu prietenii.

3. Organizează activități care implică mișcare

Verifică programele sportive care se desfășoară în orașul tău și vorbește cu copilul tău despre beneficiile pe care i le va aduce practicarea unui sport. De asemenea, te poți consulta cu consilierul școlar al unității de învățământ în care e înscris copilul tău. Acesta îți poate recomanda diferite activități care ar putea fi pe placul celui mic.

Pentru a-i asigura copilului tău un nivel optim de energie, îți recomandăm Minimarțieni Gummy, multivitamine cu soc sau echinacea, care susțin vitalitatea și sistemul imunitar.