CategoriesMinimartieni

Snack-uri pline de vitamine pentru pauza dintre ore. Copiii tăi le vor iubi!

În pauza dintre ore, copiilor li se face de obicei foame sau simt nevoia de a ronțăi ceva – de obicei, dulciuri sau alte produse procesate care sunt pline de zahăr adăugat și ingrediente artificiale. Îți propunem câteva idei de snack-uri sănătoase și nutritive pe care i le poți da copilului pentru pauza dintre ore!

Iaurt

Este un snack excelent pentru copii, deoarece conține proteine și calciu. Acesta din urma este important pentru dezvoltarea oaselor copiilor, așa cum arată revista Orthopedic Nursing. Unele iaurturi conțin și bacterii vii, care echilibrează digestia. Optează pentru iaurturi naturale, fără zahăr și arome. Dacă celui mic nu îi place iaurtul simplu, îi poți pregăti un mix de iaurt, miere și fructe de pădure, pe care îl va savura în pauza dintre ore.

Mixuri de nuci și fructe uscate

Nucile au un conținut ridicat de grăsimi sănătoase, fibre și antioxidanți. Aceste grăsimi susțin creșterea copiilor, arată The Journal of Pediatrics. Dacă cel mic nu este alergic la nuci, pregătește-i un mix, căruia îi poți adăuga fructe uscate precum merișor, stafide sau goji. Acest snack îi va da un boost de energie și în același timp îi va satisface și pofta de dulce.

Felii de pere

Perele sunt un snack delicios pentru copii. Mai mult decât atât, sunt bogate în fibre, vitamina C și potasiu. Pentru mai multă textură, alături de feliile de pere poți include și câteva felii din brânza preferată a celui mic. Și merele sunt un snack la fel de gustos și sănătos. Alege împreună cu copilul tău un snack sănătos pentru următoarea zi de școală!

Smoothie de fructe

Smoothie-urile de fructe au mulți nutrienți și un gust delicios! Adaugă și legume în aceste sucuri proaspete, pentru un plus de vitamine. Îi poți pregăti celui mic, de exemplu, un smoothie din fructe de pădure și frunze de spanac. Ai nevoie de:

  • 60 gr de spanac proaspăt
  • 300 gr de fructe de pădure congelate
  • 240 ml de iaurt simplu
  • 240 ml de lapte integral sau vegetal
  • 1 lingură de miere

Descoperă aici mai multe idei de băuturi sănătoase pentru copilul tău!

Pentru a-i asigura celui mic un nivel optim de energie, îți recomandăm multivitaminele Minimarțieni Gummy, cu soc și echinacea, care susțin vitalitatea și imunitatea copiilor.