CategoriesMinimartieni

Extractul de soc – aliatul sistemului imunitar al copilului tău

Socul este unul dintre cele mai folosite plante medicinale din lume. Popoarele indigene foloseau socul pentru a trata febra și reumatismul, iar vechii egipteni îl utilizau pentru a vindeca arsurile pielii. În continuare, socul este folosit în multe părți de pe continentul european și este utilizat pentru ameliorarea simptomelor gripei și răcelii.

În sezonul rece, copiii petrec mai mult timp în colectivitate, unde riscul transmiterii gripei și răcelii crește. Află mai departe cum îi poți susține imunitar cu ajutorul extractului de soc și ce efecte are această plantă asupra gripei și răcelii!

Beneficiile extractului de soc pentru sănătate

Socul (Sambucus nigra L.) este o plantă cu un conținut bogat de compuși bioactivi precum polifenoli și terpenoide care aduce multiple beneficii organismului, deoarece are efect antioxidant, antiinflamator, anticancerigen, antigripal, antimicrobian, antidiabetic, protector cardiovascular și neuroprotector, arată Journal of Agricultural and Food Chemistry. Antioxidanții și vitamina C din această plantă au proprietatea de a fortifica sistemul imunitar, iar extractul de soc poate ameliora simptomele gripei și răcelii, potrivit https://www.webmd.com/.

Un studiu sistematic realizat în 2010 arată că socul are efect antioxidant. De asemenea, socul curăță corpul de radicali liberi, care distrug celulele și pot cauza diverse afecțiuni, și are proprietăți antivirale ce previn sau reduc gravitatea unor infecții, arată https://www.verywellhealth.com.

Extractul de soc ameliorează simptomele de răceală și gripă

Pe lângă proprietățile antivirale și antimicrobiene, extractul de soc ameliorează simptomele tractului respirator superior, arată https://www.verywellhealth.com/. Un studiu realizat în 2012 arată că socul poate ajuta la prevenirea gripei prin stimularea răspunsului imunitar. De asemenea, potrivit unui alt studiu, realizat în 2016, la care au participat pasagerii dintr-un avion, utilizarea extractului de soc cu 10 zile înainte și 5 zile după un zbor a dus la ameliorarea simptomelor răcelii și la reducerea la jumătate a perioadei bolii.

Pentru susținerea sistemului imunitar al copilului tău, îți recomandăm gama Minimarțieni ProImun (sirop, tablete masticabile și plicuri dizolvabile). Conțin extract de soc și de măceș, precum și beta-glucan și ajută în cazul episoadelor de răceală și gripă.

Surse:

https://pubs.acs.org/doi/10.1021/acs.jafc.2c00010

https://www.webmd.com/diet/elderberry-health-benefits#:~:text=The%20berries%20and%20flowers%20of,ease%20cold%20and%20flu%20symptoms.

https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1002/ptr.2729

https://www.verywellhealth.com/elderberry-for-colds-and-flu-can-it-help-89559

https://academic.oup.com/bbb/article/76/9/1633/5954919?login=false

https://www.mdpi.com/2072-6643/8/4/182