Primăvara e un sezon cu temperaturi fluctuante – zilele sunt calde, iar serile și nopțile pot fi foarte reci, ceea ce poate duce la apariția răcelilor. Pentru că e vacanță și copiii petrec mai mult timp afară, ei pot răci mai des. Iată ce poți face pentru a evita ca cel mic să se îmbolnăvească în această perioadă!
- Asigură-te că se spală pe mâini când vine de la joacă. Cea mai ușoară modalitate de contaminare este prin atingerea gurii și a nasului cu mâinile neigienizate.
- Când merge la locul de joacă sau la prieteni, pune-i în rucsac un gel dezinfectant și încurajează-l să îl folosească înainte să își atingă nasul sau gura.
- Încurajează-l să facă multă mișcare. Activitatea fizică fortifică sistemul imunitar al copilului, ceea ce îl face mai rezistent în fața gripei și răcelii.
- Asigură-te că se odihnește corespunzător. Copiii au nevoie de 9 până la 14 ore de somn pe noapte, în funcție de vârstă. Odihna insuficientă duce la slăbirea sistemului imunitar și, implicit, la creșterea riscului de îmbolnăvire.
- Oferă-i o alimentație echilibrată. Hrana bazată pe multe fructe și legume îi va asigura copilului buna funcționare a sistemului imunitar. Alege hrană bogată în vitamina C și D și evită produsele cu aditivi, conservanți sau zaharuri.
Dacă copilul tău răcește des, mai ales în această perioadă cu temperaturi fluctuante, oferă-i Minimarțieni ProImun Defend, sirop cu beta-glucan și vitamina C, care sprijină sistemul imunitar.