CategoriesMinimartieni

Cum îți convingi copilul să mănânce mai multe fructe și legume?

Fructele și legumele sunt surse importante de vitamine și minerale, de care cei mici au mare nevoie. Mulți părinți se confruntă cu refuzul copiilor de a mânca fructe și legume, de aceea caută tot timpul metode de a-i convinge pe aceștia să consume aceste alimente. Iată câteva sfaturi care te-ar putea ajuta să îți determini copilul să includă în alimentația lui fructele și legumele:

  • Oferă-le fructe în loc de dulciuri. Atunci când îți cer ceva dulce, feliază mere și banane, aranjează-le pe o farfurie și propune-le celor mici o alternativă la dulciurile clasice, pline de zahăr rafinat.
  • Oferă-le frecvent salate. Cu cât mai colorate, cu atât mai bine! Poți combina salata Eisberg cu fâșii de varză roșie sau de sfeclă roșie murată, pentru un contrast cât mai atrăgător!
  • Încearcă să gătești variante vegetariene ale rețetelor pe care le prepari de obicei. De exemplu, poți pregăti paste sau lasagna cu legume, în loc de carne.
  • Include în meniul zilnic al copiilor legume verzi, pentru un aport de vitamina A. De exemplu: spanac, broccoli sau varză. Le poți condimenta pe gustul lor, astfel încât să le accepte mai ușor.
  • Oferă-le celor mici cel puțin un fruct sau o legumă bogată în vitamina C: portocale, grepfrut, căpșuni, mango, roșii sau broccoli.
  • Atunci când îți cer ceva de ronțăit, pregătește-le un snack sănătos, din legume. De exemplu, poți pregăti chipsuri din cartofi dulci sau boabe de năut crocant.
  • Ține cont de puterea exemplului! Atunci când cel mic vede că fructele și legumele fac parte din alimentația ta zilnică, cresc șansele ca și el să adopte acest obicei.

Pentru a suplimenta necesarul de vitamine al copilului tău, îți recomandăm multivitaminele Minimarțieni Gummy, cu soc sau echinacea, care susțin energia și vitalitatea celui mic.