CategoriesFără categorie

Semne ale deficienței de vitamine la copii

Principalul motiv pentru care medicii ne recomandă să avem mese echilibrate este acela de a obține din alimentație toate vitaminele și nutrienții de care avem nevoie pentru a ne menține sănătoși. Atunci când copilul tău nu are o alimentație diversificată, poate apărea o carență de vitamine. Deficiențele de vitamine au, de regulă, consecințe pe termen lung, de aceea este important să fim atenți la hrana celui mic și să ne asigurăm că aceasta îi furnizează tot necesarul de vitamine și minerale de care organismul său are nevoie.

Citește mai departe care sunt semnele ce pot indica faptul că cei mici se confruntă cu deficiența anumitor vitamine!

Deficien ța de vitamina B

Unul dintre semnele care ar putea indica deficiența de vitamina B la copii este prezența aftelor la nivelul cavității bucale. De asemenea, un copil cu păr sau unghii fragile poate avea o carență de vitamina B7 sau biotină. Pentru a o suplini, are nevoie să consume alimente precum pește, lactate, nuci, gălbenuș de ouă, spanac, broccoli, banane sau cereale integrale.

Deficiența de vitamina B3 sau B7 se poate manifesta la copii și prin căderea părului. Carența acestor vitamine se poate remedia prin consumul de carne, pește, ouă, legume verzi, nuci și cereale.

Deficiența de vitamina C

Când copilul nu are suficientă vitamina C în organism, poate experimenta sângerări gingivale. De asemenea, lipsa vitaminei C poate duce la apariția scorbutului, în cazuri mai grave. Astfel, copilul poate simți slăbiciune musculară, se poate învineți ușor și va avea un sistem imunitar slăbit.

Ce alimente sunt recomandate pentru suplinirea deficienței de vitamina C? În general, fructele și legumele. Acestea trebuie consumate de către copii în stare proaspătă, zilnic. Printre alimentele bogate în vitamina C se numără broccoli, kiwi sau ardeiul gras.

Deficiența de vitamina A

Carența acestei vitamine se manifestă de multe ori prin probleme de vedere. Copilul va spune că nu vede bine când lumina este slabă sau va avea ochii și pielea uscate. Cu ajutorul unor alimente precum ouă, legume verzi, ardei grași și morcovi poate fi asigurat necesarul de vitamina A al copilului.

Deficiența de vitamina D

În cazul în copilul se confruntă cu deficiență de vitamina D, el poate experimenta dureri de oase și mușchi. Pentru ca sistemul osos să se dezvolte corespunzător, copilul are nevoie de o cantitate suficientă de vitamina D. În caz contrar, se va confrunta deseori cu fracturi sau crampe musculare.

Vitamina D se găsește în multe alimente, precum laptele fortificat, ficatul, gălbenușul de ou și peștele. Este important ca cel mic să petreacă suficient timp afară, la soare, pentru a-și îmbunătăți nivelul de vitamina D din organism.

Deficiența de vitamina E

Carența de vitamina E nu este foarte frecventă, ea apărând în special în cazuri de malnutriție. Se manifestă prin stări de slăbiciune musculară și probleme de vedere. Alimente bogate în vitamina E sunt migdalele, spanacul și avocado.

Pentru un aport de vitamina C și D3, oferă-i copilului tău jeleurile Minimarțieni, cu soc sau echinacea. Multivitaminele Minimarțieni susțin dezvoltarea sistemului imunitar, starea de bine, vitalitatea si energia copiilor.