CategoriesMinimartieni

A început perioada răcelilor și a nasului înfundat, cum o poți evita? Un sistem imunitar puternic este baza!

A început perioada răcelilor și a nasului înfundat

Odată cu sosirea toamnei, pe masură ce temperaturile scad, din ce în ce mai mulți copii încep să răcească. Pentru a te menține în formă, pe parcursul acestei perioade solicitante, avem pentru tine câteva sfaturi utile pentru întărirea imunității atât a copiilor, cât și a întregii familii. Dacă odată cu sosirea zilelor reci, copilul tău se confruntă cu răceli frecvente, Minimarțieni PROimun este exact ceea ce ai nevoie pentru a depăși cu bine sezonul de gripă și răceală ce tocmai începe.

Îți pare rău atunci când copilul tău vesel și zâmbitor devine posomorât pe măsură ce primele semne ale răcelii încep să apară? Simți că ți se rupe sufletul atunci când cei dragi sunt în pat, cu febră? Odată cu sosirea toamnei este mai important ca niciodată să faci tot ceea ce îți stă în putință pentru a preveni astfel de situații neplăcute.

Toată lumea știe că….

Igiena joacă un rol esențial în menținerea sănătății. Unul dintre primele lucuri pe care mamele îi învață pe copii, încă de la o vârstă foarte fragedă, este importanța spălatului regulat pe mâini. Astăzi, multe infecții se transmit printr-o simplă atingerea a feței cu mâinile murdare, deși acestea ar putea fi prevenite cu ușurință. Un gel dezinfectant pentru mâini, mereu la îndemână, pe care copiii pot să îl folosească înainte de masă, poate face minuni. Un alt element cheie pentru menținerea sănătății este o dietă variată și echilibrată. În perioadele cu risc crescut, un aport optim de fructe și legume în dieta zilnică asigură doza necesară de vitamine și susține buna funcționare a sistemului imunitar. Una dintre principalele carențe cu care organismul se confruntă iarna este lipsa Vitaminei D. Expunerea la soare asigură doza necesară de Vitamina D, însă aceasta devine deficitară în lunile de iarnă, de aceea este extrem de important aportul suplimentar din alimente, în mod deosebit din lapte sau pește.

Știai că?!

„Sistemul digestiv joacă un rol esențial în combaterea maladiilor. De fapt, aproximativ 70% din celulele sistemului imunitar se găsesc în intestine. Pentru a menține echilibrul microflorei intestinale, ce poate fi perturbat cu ușurință de consumul excesiv de zahăr în cazul copiilor sau consumul excesiv de alcool în cazul adulților, pe lângă numeroase alte lucuri este necesară suplimentarea dietei cu alimente bogate în probiotice“ susține medicul pediatru de origine cehă Jan Boženský.

Una dintre cele mai frecvente greșeli pe care mamele le fac în sezonul rece este legată de temperatură. Cel mai adesea, acestea se tem că este prea frig pentru cei mici, așadar tind să încălzească casa mai mult decât este nevoie. O diferență prea mare între temperatura de acasă și cea de afară va solicita mai mult organismul copilului, în loc să îl susțină în lupta cu virusurile și bacteriile. Pe parcursul lunilor de iarnă specialiștii recomandă păstrarea în casă a unei temperaturi medii de 22°C.

Un alt ajutor în cazul răcelilor frecvente pot fi saunele umede sau uscate. Prin încălzire vasele de sânge periferice se extind, corpul se oxigenează mai bine, muschii se relaxează și, astfel, sunt eliberate mai multe imunoglobuline (anticorpi) în organism.„Vizitele periodice la saună sunt, de asemenea, indicate copiilor. Cu toate acestea, vă recomand saune cu temperaturi mai mici, în ședințe a câte 3 minute. După saună este ideal să înlocuiți dușul rece cu un duș cu apă călduță“ – afirmă medicul pediatru Jan Boženský.

Atunci când ai nevoie de o soluție petru a susține sistemul imunitar și starea de bine a copilului tău încearcă Minimațieni PROimun sirop sau tablete. Datorită formulei sale, pe bază de extracte naturale și ingrediente special selectate pentru organismul copiilor, Minimarțieni PROimun susține activ sistemul imunitar și contribuie la întărirea imunității copiilor.

Cum poți scăpa, cel mai repede, de răceală?

Ce poți face dacă deja ai răcit? Primul și cel mai important lucru este să nu lași răceala netratată! O simplă răceală netratată la timp poate avea consecințe grave, iar în cazuri extreme chiar și consecințe permanente. “Este important să încercați să stați cât mai mult timp în pat, să vă odihniți suficient, să vă hidratați și să aveți o dietă cu un aport ridicat de vitamine” afirmă medicul Boženský. Trebuie să țineți cont de faptul că multe boli de sezon precum gripa se răspândesc cu ușurință printr-un simplu strănut. În timpul strănutului infecțiile respiratorii se pot răspândi până la câțiva metri astfel că toți cei din jur sunt expuși.

Dacă ai nevoie de o soluție rapidă pentru susține sistemul imunitar administrează PROimun Acut încă de la primele zile de răceală. Pe lângă o doză ridicată de Vitamina C acesta conține beta-glucan și extracte naturale din plante pentru a le oferi copiilor tot suportul de care au nevoie pentru a combate cu ușurință răceala și a se întoarce la joacă alături de prietenii lor.